Підземний радіоцентр

Двоповерховий бункер побудови 1970-х років, де розташовувався ПДРЦ командного пункту. Перший поверх зазнав сильної руйнації - частково понівечені бетонні стіни, зрізані всі гермодвері. На другому поверсі збереглося трохи більше різних установок, також в деяких місцях ще стоять захисні герметичні двері. Територія над об'єктом виглядає дуже погано. Скрізь валяються уламки від наземних споруд радіоцентра. Недовго походивши зверху, знаходжу один з входів і спускаюся вниз. Попереду тамбур де розміщалися захисні герметичні двері. На підлозі проглядається кафель. Тут, скорше за все була кімната для обеззараження. Шахта Як вже було написано - кімнати на першому поверсі знаходяться в дуже поганому стані. Іноді на стінах зустрічаються написи з тих часів, коли ще радіоцентр працював. Обійшовши все на цьому поверсі пробую спуститися нижче. Нажаль сходи вниз знищені і приходиться шукати інші методи спуску. Біля одного зі входів знаходжу дірку вниз, хтось поставив драбину. В приміщенні навіть лишилися гермодвері. Якщо дивитися прямо від входу - туда йде приміщення з ФВУ. Які, доречі, теж на місці. Певно до другого поверху "металісти" не змогли добратися, або не захотіли. Води виявилося занадто багато, тому від ідеї спуститися на підлогу прийшлося відмовитися. Але пару фото вдалося зробити, переміщаючись по різним залишкам установок. В іншу сторону від ФВУ теж ведуть герметичні двері. Нажаль, далі звідси не вдалося нікуди потрапити. Походивши ще і уважніше придивившись до різних дірок в підлозі знайшлася ще одна сходова площадка вниз. Там рівень води був значно менший, і спуститися було легше. Як виявилося рівень води був різний на другому поверсі через конструктивну особливість бункера. Одна частина поверха була на пару сходинок нижче від іншої. Тут збереглося значно більше всього, на відміну від першого поверха. Але, головна проблема заключалася в тому, що переміщатися можна тільки по коробу по центрі коридора - вліво і вправо від нього немає нічого. Спочатку не хотілося переходити в ту частину поверху, яка на декілька сходинок нижче - побоювався затопитися. Вода була майже врівень з краєм костюму хім.захисту. Але, все ж, зважився. Доводилося рухатися дуже повільно і обережно, тому що крім всього іншого під ногами нічого не було видно, а йти приходилося все по тому ж невеликому коробу по центру коридора. Фотографії звідси вже на спалах, ставити штатив було фізично неможливо. Щиові і стійки під апаратуру На цьому все, поспішаю скорше залишити затоплений поверх - поки ходив підняв з підлоги чорну булькающу суміш, яка до того ж ще й воняла. Та й змерз вже відчутно.
This entry was posted in Воєнка, Діггерство and tagged , , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Підземний радіоцентр

  1. Артур says:

    Було б добре якби були позначки на гугл мапс або щось в тому роді. Але загалом клас!

  2. Pingback: Підземний радіоцентр 2 | Urban Exploration Ivano-Frankivsk

  3. MirOs says:

    Чи цікаво де ще є подібні споруди в області?
    Ви якось визначаєте їх історію – звідки дані – якісь специфічні джерела.
    Вам щось відомо про бункер тут 48.621472, 24.433640?
    Екскурсії не організовуєте?

    • Admin says:

      Є звичайно, дані переважно з загальнодоступних джерел. Про бункер за даними коодинатами нічого невідомо, можливо у вас є якісь фотографії звідти, чи ще якась інформація?

      • MirOs says:

        Бетонний, частково підземний бункер. Район нафто-газоносний, можливо це просте укриття, але зроблений добротно. Дайте мейл (чи напишіть на мій) – перешлю фото. Дякую!

Залишити відповідь