Штольня Похильня

Мало хто знає що колись на коломийщині добували буре вугілля, причому в досить великій кількості. Перші копальні були створені ще на початку 19 ст. і проіснували до 70-х 20 ст. До наших часів майже нічого не збереглось. На даний момент з допомогою місцевих, ми знайшли тільки одну штольню, що знаходиться неподалік Джурова.
Похильня. Похильня (штольня) прокладена в твердих піщаних породах на початку ХХ ст. в урочищі Писок для видобутку бурого вугілля, що залягало близько до поверхні. Збереглася майже повністю. Вхід у штольню звужений, шириною біля півметра, однак далі вглиб розширюється і пройти нею можна на півзросту. Довжина штольні становить близько 140 м. Всередині є відгалуження вліво, яке обвалене.
Джерело Ось так виглядає сам вхід, загублений серед лісів. За вузьким входом штольня розширюється, середня висота десь 1.5 метра, місцями 2 В стінах видовбані ніші під гасові лампи, якими освітлювали виробки. Є декілька відгалужень які закінчуються обвалами В одному місці знайшли послання від юних місцевих дослідників Ну і місцевий житель Загалом цікавий об'єкт, завали пройти цілком реально тому сподіваємось ця історія ще матиме продовження. Детальніше про історію вугледобування в тих краях можна почитати ось тут
This entry was posted in Спелестологія and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Залишити відповідь